технологија

  1. ПРЕДНОСТИ НА РЕАКЦИЈА врзани СИЛИЦИЕВ КАРБИД

Реакција Сплотени силициум карбид (RBSC или SiSiC) производи нудат екстремни отпорност цврстина / триење и извонредна хемиска стабилност во агресивни средини. Силициум карбид е синтетички материјал кој што покажува висок карактеристики, вклучувајќи:

Одлична хемиска отпорност.

Силата на RBSC е речиси 50% поголем од оној на повеќето нитрид спои силициум карбиди. RBSC е одлична отпорност на корозија и antioxidation керамички .. Тоа може да се формираат во различни desulpurization млазница (FGD).

Одлична абење и отпорност на удар .

Тоа е врвот на отпорни големи триење керамички технологија. RBSiC имаат висока цврстина приближува на дијамант. Наменети за употреба во апликации за големи форми каде огноотпорни оценки од силициум карбид се изложува абразивни носат или оштетување од влијанието на големи честички. Отпорна на директно дејство на светлина честички како и влијанието и лизгање на абразија на висока материи кои содржат каши. Тоа може да се формираат во различни форми, вклучувајќи конус и ракав форми, како и повеќе комплексни инженерски парчиња наменети за опрема кои се вклучени во процесот на суровини.

Одлична отпорност на термички шок.

Реакција врзани силициум карбид компоненти обезбеди извонредни термички шок отпор, но за разлика од традиционалните керамика, тие исто така се комбинираат со ниска густина со висока механичка сила.

висока јачина (сила придобивки на температурата).

Реакција врзани силициум карбид задржува поголемиот дел од своите механичка сила при покачени температури и експонати многу ниско ниво на ползење, со што стана прв избор за носечки апликации во 1300ºC опсег за да 1650ºC (2400ºC да 3000ºF).

  1. Технички податоци на состојба

Технички Уметност

единица

SiSiC (RBSiC)

NbSiC

ReSiC

синтерувани SiC

Реакција Сплотени силициум карбид

Нитрид Сплотени силициум карбид

Recrystallized силициум карбид

Синтерувани силициум карбид

густината

(g.cm 3)

≧ 3,02

2,75-2,85

2,65 ~ 2,75

2.8

SiC

(%)

83,66

≧ 75

≧ 99

90

Si3N4

(%)

0

≧ 23

0

0

Си

(%)

15,65

0

0

9

отворената порозност

(%)

<0.5

10 ~ 12

15-18

7 ~ 8

цврстина на виткање

Mpa / 20 ℃

250

160 ~ 180

80-100

500

Mpa / 1200 ℃

280

170 ~ 180

90-110

550

Модул на еластичност

Успех / 20 ℃

330

580

300

200

Успех / 1200 ℃

300

~

~

~

коефициент на топлинска спроводливост

W / (m * k)

45 (1200 ℃)

19,6 (1200 ℃)

36,6 (1200 ℃)

13,5 ~ 14,5 (1000 ℃)

Confficient на термичка експанзија

K 1 * 10 ˉ6

4.5

4.7

4.69

3

цврстина скала Mons '(ригидност)

 

9.5

~

~

~

Макс работат така температурата

1380

1450

1620 (oxid)

1300

  1. Индустрија на случај  за реакција Сплотени силициум карбид:

Производство на електрична енергија, рударство, хемиски, петрохемиски, печка, машини за производство индустрија, Минерали и Металуршкиот и така натаму.

dsfdsf

sdfdsf

Сепак, за разлика од метали и нивните легури, не постојат стандардизирани критериуми за извршување индустрија за силициум карбид. Со широк спектар на композиции, густина, производство техники и компанија искуство, силициум карбид компоненти може да се разликуваат драстично во доследност, како и механички и хемиски својства. Вашиот избор на снабдувач определува нивото и квалитетот на материјалот што ги добивате.


WhatsApp Online Chat !